Книжковий інтернет-магазин Наш Формат
Кол-центр працює щодня з 08:00 до 22:00
Побажання
Стефанія Демчук - фото
Стефанія Демчук у соціальних мережах:

Стефанія Демчук

Стефанія Демчук — українська дослідниця, історикиня, засновниця просвітницьких проєктів, викладачка. Авторка кількох науково-популярних видань, зокрема «Від бобра до фазана: їжа західноєвропейського Середньовіччя» та «Доба постів і карнавалів. Як жили, пили і кохалися у середньовіччі».

Освіта
Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Книги Стефанії Демчук

Стефанія Демчук
Рейтинг: 5.0
Рік видання: 2023 Категорія: Всесвітня історія
Чорна смерть. Хрестові походи. Бідність. Голод. Холод. Середні віки, пані та панове. Середньовіччя таке далеке від нас, що, почувши згадку про цей період часу, ми продовжуємо малювати в голові ту картинку, яку побачили колись у кількох поганих фільмах. Та чи справді середні віки були такими
320 грн
Стефанія Демчук
Рейтинг: 5.0
Рік видання: 2021 Категорія: Кулінарія. Напої
Оригінальні рецепти із середньовічних кулінарних книг занурять вас у атмосферу королівського бенкету: смажені павичі та курки, які видихають полум'я, пироги із запеченими у них живими птахами, м’ясо з цукром, міноги та дельфіни. Також у книзі на вас чекає спростування численних міфів щодо
400 грн

Біографія Стефанії Демчук

Вищу освіту здобула у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. 2016 року успішно захистила кандидатську дисертацію. Працює на кафедрі історії мистецтв цього ж університету.

Серед дослідницьких інтересів — середньовічна та ранньомодерна історія, культурна складова епохи; гендерні студії. Стажувалася у Нідерландах (Інститут історії мистецтва), Бельгії (Лувенський вищий заклад освіти), Відні.

Активна у соціальних мережах, кілька років тому стала лауреаткою конкурсу «Молодий вчений року» як «Науковий Facebook блогер».

Наразі працює над докторською дисертацією: досліджує відображення історичного коду та національної пам'яті у нідерландському мистецтві періоду Ренесансу.

2021 року у видавництві «їzhak» вийшло друком видання «Від бобра до фазана: їжа західноєвропейського Середньовіччя», у якому дослідниця розкриває таємниці кулінарії середніх віків, віднаходить давно забуті рецепти та спростовує упередження щодо тогочасного раціону.

2023 року у видавництві «Віхола» побачила світ праця науковиці «Доба постів і карнавалів. Як жили, пили і кохалися у середньовіччі». Завдяки виданню читачі мають змогу дізнатися цікаві факти про побут людей цієї таємничої епохи. Особливості харчування, виховання дітей, святкувань, специфіка лікування і навіть інтимного життя — все це Стефанія Демчук описує без кліше та табу.

Цитати
Цитати ще не додані!

Відгуки про Стефанії Демчук Новий

Поділіться своїми враженнями!
Залиште свій відгук
Книгомани завжди мають свою точку зору і полюбляють ділитись нею. Залиште відгук про цього автора для майбутніх відвідувачів. Заздалегідь дякуємо!
Будь ласка, оцініть автора!
Вхід до особистого кабінету
Увійти за допомогою:

Підпишіться на розсилку
і отримайте знижку 10%

Вкажіть, будь ласка, Вашу стать

Або

Я погоджуюсь з умовами використання персональних даних