Вищу освіту здобула у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. 2016 року успішно захистила кандидатську дисертацію. Працює на кафедрі історії мистецтв цього ж університету.
Серед дослідницьких інтересів — середньовічна та ранньомодерна історія, культурна складова епохи; гендерні студії. Стажувалася у Нідерландах (Інститут історії мистецтва), Бельгії (Лувенський вищий заклад освіти), Відні.
Активна у соціальних мережах, кілька років тому стала лауреаткою конкурсу «Молодий вчений року» як «Науковий Facebook блогер».
Наразі працює над докторською дисертацією: досліджує відображення історичного коду та національної пам'яті у нідерландському мистецтві періоду Ренесансу.
2021 року у видавництві «їzhak» вийшло друком видання «Від бобра до фазана: їжа західноєвропейського Середньовіччя», у якому дослідниця розкриває таємниці кулінарії середніх віків, віднаходить давно забуті рецепти та спростовує упередження щодо тогочасного раціону.
2023 року у видавництві «Віхола» побачила світ праця науковиці «Доба постів і карнавалів. Як жили, пили і кохалися у середньовіччі». Завдяки виданню читачі мають змогу дізнатися цікаві факти про побут людей цієї таємничої епохи. Особливості харчування, виховання дітей, святкувань, специфіка лікування і навіть інтимного життя — все це Стефанія Демчук описує без кліше та табу.
Підпишіться на розсилку
і отримайте знижку 10%