Зимова єПідтримка Гроші на 18-річчя
Книжковий інтернет-магазин Наш Формат
Кол-центр працює щодня з 08:00 до 20:00
Побажання
Стефанія Демчук - фото
Стефанія Демчук у соціальних мережах:

Стефанія Демчук

Стефанія Демчук — українська дослідниця, історикиня, засновниця просвітницьких проєктів, викладачка. Авторка кількох науково-популярних видань, зокрема «Від бобра до фазана: їжа західноєвропейського Середньовіччя» та «Доба постів і карнавалів. Як жили, пили і кохалися у середньовіччі».

Освіта
Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Книги Стефанії Демчук

Доба постів і карнавалів. Як жили, пили і кохалися у середньовіччі - фото обкладинки книги
Стефанія Демчук
Рейтинг: 4.2 (1 відгук)
Рік видання: 2023 Категорія: Кулінарія. Напої
Чорна смерть. Хрестові походи. Бідність. Голод. Холод. Середні віки, пані та панове. Середньовіччя таке далеке від нас, що, почувши згадку про цей період часу, ми продовжуємо малювати в голові ту картинку, яку побачили колись у кількох поганих фільмах. Та чи справді середні віки були такими
350 грн
Від бобра до фазана: їжа західноєвропейського Середньовіччя - фото обкладинки книги
Стефанія Демчук
Рейтинг: 5.0
Рік видання: 2021 Категорія: Кулінарія. Напої
Оригінальні рецепти із середньовічних кулінарних книг занурять вас у атмосферу королівського бенкету: смажені павичі та курки, які видихають полум'я, пироги із запеченими у них живими птахами, м’ясо з цукром, міноги та дельфіни. Також у книзі на вас чекає спростування численних міфів щодо
400 грн

Біографія Стефанії Демчук

Вищу освіту здобула у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. 2016 року успішно захистила кандидатську дисертацію. Працює на кафедрі історії мистецтв цього ж університету.

Серед дослідницьких інтересів — середньовічна та ранньомодерна історія, культурна складова епохи; гендерні студії. Стажувалася у Нідерландах (Інститут історії мистецтва), Бельгії (Лувенський вищий заклад освіти), Відні.

Активна у соціальних мережах, кілька років тому стала лауреаткою конкурсу «Молодий вчений року» як «Науковий Facebook блогер».

Наразі працює над докторською дисертацією: досліджує відображення історичного коду та національної пам'яті у нідерландському мистецтві періоду Ренесансу.

2021 року у видавництві «їzhak» вийшло друком видання «Від бобра до фазана: їжа західноєвропейського Середньовіччя», у якому дослідниця розкриває таємниці кулінарії середніх віків, віднаходить давно забуті рецепти та спростовує упередження щодо тогочасного раціону.

2023 року у видавництві «Віхола» побачила світ праця науковиці «Доба постів і карнавалів. Як жили, пили і кохалися у середньовіччі». Завдяки виданню читачі мають змогу дізнатися цікаві факти про побут людей цієї таємничої епохи. Особливості харчування, виховання дітей, святкувань, специфіка лікування і навіть інтимного життя — все це Стефанія Демчук описує без кліше та табу.

Відгуки про Стефанії Демчук Новий

Поділіться своїми враженнями!
Залиште свій відгук
Книгомани завжди мають свою точку зору і полюбляють ділитись нею. Залиште відгук про цього автора для майбутніх відвідувачів. Заздалегідь дякуємо!
Будь ласка, оцініть автора!
Вхід до особистого кабінету
Увійти за допомогою:

Підпишіться на розсилку
і отримайте знижку 10%

Вкажіть, будь ласка, Вашу стать

Або

Я погоджуюсь з умовами використання персональних даних