Окремі рецепти подані зі збереженням автентичного мовлення та місцевої говірки, що може становити інтерес для етнографів, фольклористів, істориків мови. Своєрідним відбитком сучасної сільської дійсності є світлини фотографів проєкту. Страви та їхні рецепти згруповані у тематичні розділи. Це перша
Прочитавши книгу, ви відкриєте для себе багато страв, поширених серед кримських татар на початку ХХ ст. Книга допоможе краще зрозуміти, як змінилася народна кухня внаслідок примусової депортації цього народу в 1944 році. Науково-популярний текст супроводжений прямою мовою старожилів, що надає
Науково-просвітницький проєкт їzhakultura, видавництво їzhak, яке спеціалізується на книгах з історії гастрономії в Україні, у партнерстві з Українським інститутом створили видання з української кулінарної дипломатії "Україна: Їжа та Історія". До книги увійшли науково-популярні тексти про історію
Оригінальні рецепти із середньовічних кулінарних книг занурять вас у атмосферу королівського бенкету: смажені павичі та курки, які видихають полум'я, пироги із запеченими у них живими птахами, м’ясо з цукром, міноги та дельфіни. Також у книзі на вас чекає спростування численних міфів щодо
Про видавництво їzhak
Інформацію про видавництво "їzhak" ще не опубліковано...