Ума Найду народилась і виросла в Південній Африці. Її пращури емігрували з Південної Індії в пошуках нових можливостей для життя. У дитинстві багато уваги в сім'ї приділялось освіті, а її родинне коріння вплинуло і прищепило їй любов до аюрведичної медицини та харчування. Медичну освіту здобула в Гарвардській медичній школі (1997-2000). Отримала стипендію з психосоціальної онкології в Інституті раку Дані-Фарбера (Dana–Farber Cancer Institute). З високими відзнаками закінчила Кембриджську школу кулінарних мистецтв у Кембриджі, професійні кондитерські курси в Le Cordon Bleu в Парижі та в Кулінарному інституті Америки (Гайд-парк, Нью-Йорк). Отримавши ступінь професіонального шеф-кухаря, удостоєна нагороди MFK Fisher Award за видатну стипендію та інновації.
Інтегруючи свої професійні досягнення в медицині, психіатрії, харчуванні та кулінарії, професійно виконує свою клінічну роботу. Провідний експерт Mood-Food у Гарварді, її головним інтересом є вплив їжі на настрій та інші психічні стани.
Її діяльність як письменника почалася з прохання Американської психіатричної асоціації написати перший академічний текст з харчової психіатрії. Автор книги "Це ваш мозок про їжу: незамінний посібник з дивовижних продуктів, які борються з депресією та тривогою" (This Is Your Brain on Food: An Indispensable Guide to the Surprising Foods that Fight Depression, Anxiety). Це унікальний путівник по харчовим продуктам, які боряться з депресією, тривогою, стресом, онкологією. Доктор Найду вважається піонером в області дієтичної психіатрії на національному та міжнародному рівнях.
Підпишіться на розсилку
і отримайте знижку 10%