Народився 1937-го року у Фресно, штат Каліфорнія. 1953-го разом із родиною переїхав до Швейцарії. Вищу освіту отримав у Стенфордському університеті за спеціальністю «драматургія» та у виші Карнегі-Меллона за фахом «мистецтвознавство».
Створив театральну групу під назвою Comedia Repertory Company на півострові Сан-Франциско. Після проходження курсу швидкого читання став викладачем у Піттсбурзі.
1967-го переїхав до Нью-Йорку, займав посаду директора Інституту динамічного читання імені Евелін Вуд. Брав уроки кулінарії у іменитих шеф-кухарів. Засновник Нью-йоркської кулінарної школи (New York Cooking School Peter Kump) 1974-го року, співзасновник фонду Джеймса Берда (1985). У 1980-х був президентом Міжнародної асоціації професіоналів кулінарії.
Був директором компанії Peter Kump Reading Consultants понад двадцять років. Навчав швидкого читання співробітників Білого дому, корпоративні групи та окремих осіб. Проживав в Нью-Йорку.
Українською мовою книжка «Прорив у швидкості читання. Книжка за день – це реальність» перекладена й планується до друку на 2025-тий рік видавництвом «Наш Формат».
Підпишіться на розсилку
і отримайте знижку 10%