Народилася 1984-го року в Україні, місті Каховка. У дванадцять років переїхала разом із родиною на Кіпр. Після школи переїхала до Великої Британії, вивчала італійську мову та міжнародні відносини у Ворицькому університеті. Рік прожила у Італії та повернулася до Лондону, працювала журналісткою та кінорепортеркою. Її основною пристрастю та хобі завжди була кулінарія.
Пройшла навчання у відомій школі «Leiths School of Food and Wine», працювала шеф-кухаркою у ресторані «Ottolenghi» та розробляла нові кулінарні рецепти, які потім стали основою її першої книги «Mamushka: Recipes from Ukraine and Beyond» (2015), що отримала премію Fortnum and Mason Award (2016), була перекладена на численні мови світу та продана загальним тиражем у сто п'ятдесят мільйонів примірників.
Описувала кухні народів світу, а найперше українську, і у наступних своїх книжках: «Summer Kitchens», «Kaukasis: The Cookbook», «Home Food». Проживає у Лондоні зі своїми синами Сашком і Вілфом та чоловіком – письменником і фотографом Джо Вудхаусом. 2022-го року увійшла у рейтинг 25 найвпливовіших жінок року за версією британського Vogue.
Після повномасштабного вторгнення росіян в Україну заснувала рух під назвою #CookForUkraine, у рамках якого зібрали кілька мільйонів доларів допомоги українцям. Є співзасновницею благодійної ініціативи під назвою Ukraine Hub, де проводять безкоштовні майстер-класи (від кулінарії до аранжування квітів й інтуїтивного малювання) для переміщених українців у Великій Британії. Отримала нагороду «Champions of Change» і грант від 50 Best Restaurants. Веде кулінарну школу онлайн, авторка каналу на YouTube.
Підпишіться на розсилку
і отримайте знижку 10%