Зимова єПідтримка Гроші на 18-річчя
Книжковий інтернет-магазин Наш Формат
Кол-центр працює щодня з 08:00 до 20:00
Побажання
Марко Черветті - фото

Марко Черветті

Марко Черветті – сучасний італо-український ресторатор, кулінарний експерт та філософ, бренд-шеф ресторанних проєктів Fozzy Group, підприємець, мандрівник, шоумен. Пише гастро-романи та ділиться секретами кухонь світу, найкращих вин та страв. Автор видання «Школи. Історії кулінарних майстрів і застілля».

Дата народження
20.08.1975
Освіта
Istituto Tecnico Ascanio Sobrero

Книги Марко Черветтих

Школи. Історії кулінарних майстрів і застілля - фото обкладинки книги
Марко Черветті
Рейтинг: 5.0
Рік видання: 2024 Категорія: Кулінарія. Напої
Марко Черветті пройшов шлях від кухні матері до професійних кухонь у безлічі країн — з Венеції до Піднебесної імперії та назад, а сьогодні його можна зустріти у підвальному барі в центрі Києва чи на виноробні посеред Бессарабії. «Усе дуже просто, достатньо лише мати правильні інгредієнти, любити
320 грн

Біографія Марко Черветтих

Народився у П'ємонті (Італія) 1975-го року. Із дитинства любив смачно поїсти, вчився готувати у мами. Вищу освіту здобув за спеціальністю «хімія».

Переїхав жити до Венеції (2015-го відкрив там остерію «Adriatico Mar») пізніше – до Китаю, де вивчав китайську філологію та каліграфію. Паралельно зацікавився ресторанним бізнесом, працював барменом та кухарем у закладах громадського харчування, вивчав кухні народів світу.

2000-го року отримав грант на навчання у Китайській академії мистецтв. 2005-го мандрував Італією, побував у Бразилії.

Із 2015-го живе в Україні, займається ресторанними проєктами. Приєднався до Fozzy Group як бренд-шеф, заснував ресторан неаполітанської кухні Positano в Києві, який кілька разів входив до списку найкращих піцерій Європи. Досліджує історію та культуру гастрономії, поєднання смаків та продуктів.

Учасник телевізійних шоу «Сніданок з 1+1», «Звана вечеря», «Мастер Шеф» та інших.

Автор дитячої казки «Велетень і чарівник» («Il Gigante e il Mago»). 2024-го у видавництві «Віхола» вийшла друком книга «Школи. Історії кулінарних майстрів і застілля», у якій автор співає оду смакам і текстурам, віддає шану традиціям різних країв та народів.

Відгуки про Марко Черветтих Новий

Поділіться своїми враженнями!
Залиште свій відгук
Книгомани завжди мають свою точку зору і полюбляють ділитись нею. Залиште відгук про цього автора для майбутніх відвідувачів. Заздалегідь дякуємо!
Будь ласка, оцініть автора!
Вхід до особистого кабінету
Увійти за допомогою:

Підпишіться на розсилку
і отримайте знижку 10%

Вкажіть, будь ласка, Вашу стать

Або

Я погоджуюсь з умовами використання персональних даних