Народився у місті Джонсон (Шотландія), у дитинстві часто переїздив разом із родиною. З підліткового віку грав у футбол та хотів займатись ним професійно, але через травму ноги мрія в життя не втілилася.
У коледжі навчався на спеціальності «управління готельною та ресторанною справою», поїхав до Лондона, де отримав роботу у престижному закладі «Harvey's», був кухарем на приватній яхті.
Працював у найкращих ресторанах світу «Le Gavroche», «Hotel Diva», «La Tante Claire», «Aubergine». Наприкінці 90-х років минулого століття відкрив свій перший ресторан «Gordon Ramsay at Royal Hospital Road». Загалом у нього тридцять ресторанів та пабів як у Англії, так і поза її межами (у США, Японії, Ірландії, Франції, Італії, Сингапурі).
Мастершеф, наставник та вчитель на популярних телешоу «Пекельна кухня», «Жахи на кухні», «Кращий кухар Америки».
Веде власний YouTube-канал із понад двадцятьма мільйонами користувачів-підписників (має діамантову кнопку YouTube).
Дебют Рамзі як письменника відбувся 1996-го року, коли вийшла «Passion for Flavour» («Пристрасть до смаку»). У бібліографії шеф-кухаря близько 15 книг, із них дві автобіографії.
Українською мовою книжки Гордона Рамзі виходили у КМ-Букс: «Bread Street Kitchen» (2017), «Їжа для відмінної форми» (2020).
2023-го у цьому ж видавництві виходить друком новинка — видання «Страви за 10 хвилин. 100 рецептів смачних страв нашвидкуруч». За його допомогою ви навчитеся готувати легко, дуже смачно і, що найголовніше, швидко. Видання пропонує оригінальні авторські проєкти, кулінарні шедеври, які можна приготувати із продуктів, які завжди під рукою.
Підпишіться на розсилку
і отримайте знижку 10%