Книжковий інтернет-магазин Наш Формат
Безкоштовна доставка

Безкоштовна доставка замовлень від 500 грн.

Побажання

Дарія Цвєк - книги автора

Дарія Цвєк - фото
Дата народження 10.10.1909
Дата смерті 27.01.2022

Дарія Яківна Цвєк (1909 - 2004) - українська кулінарка. Авторка всесвітньо відомих книжок з українського кулінарного мистецтва, серед яких популярна книга "Солодке печиво". ЇЇ називають берегинею галицької кухні та популяризаторкою українських традиційних звичаїв куховарства.

Книги Дарії Цвєк

Сортувати:

Дарія Цвєк

Рейтинг: 4.9
Рік видання: 2016 Категорія: Кулінарія. Напої
У книзі знаменитої галицької господині та кулінарки Дарії Цвєк зібрано усі секрети приготування страв на щодень. Тут детально розписане меню від кожної пори року до кожного дня, що має тиждень, усіх дванадцяти місяців. Ретельно підібраний перелік страв: на перше, на друге, фруктові салати, десерти,
250 грн

Дарія Цвєк

Рейтинг: 4.2
Рік видання: 2013 Категорія: Кулінарія. Напої
Понад 500 рецептів різних видів тіста, кремів, начинок, помадок для оздоблення тортів, тістечок, баб, пирогів, рулетів, медівників, коржиків, бабок, кексів, мазурків, пудингів та різних дрібних ласощів.
293 грн

Дарія Цвєк

Рейтинг: 4.4
Рік видання: 2014 Категорія: Література для навчання та розвитку
Книга відомої української кулінарної майстрині – це унікальна мандрівка традиційними та дитячими святами. Тут міститься чимало корисних порад – як створити для Ваших дітей і всієї родини особливу святкову атмосферу в домі, навчити наймолодших членів сім’ї добрим манерам, етикету, мистецтву готувати
150 грн

Дарія Цвєк

Рейтинг: 4.4
Рік видання: 2011 Категорія: Література для навчання та розвитку
Книга відомої української кулінарної майстрині – це унікальна мандрівка традиційними та дитячими святами. Тут міститься чимало корисних порад – як створити для Ваших дітей і всієї родини особливу святкову атмосферу в домі, навчити наймолодших членів сім’ї добрим манерам, етикету,
72 грн

Дарія Яківна Цвєк (дівоче прізвище Маркевич) народилася 10 жовтня 1909 року в містечку Гримайлів, Королівства Галичини та Володимирії Австрійської імперії( нині Чортківський район Тернопільської області), в сім'ї з глибокими українськими традиціями та гарною освітою. Після закінчення гімназії в 1923 році навчалась на педагогічному семінарі Українського педагогічного товариства в Коломиї. Захоплювалася грою на флейті, скрипці, грала в симфонічному оркестрі. Один з улюблених предметів під час навчання була біологія, прихильність до якої визначило її подальший життєвий шлях - робота вчителькою в одній з Львівських шкіл, пропрацювавши так понад 35 років.

Під час викладання доля звела її з майбутнім чоловіком і вони переїхали до Тернополя. В післявоєнні роки, зіткнувшись з нестатками та труднощами галицьких родин, пані Дарія прийняла рішення зайнятися кулінарією, готуючи їжу радянської партійної верхівки, що врятувало її та родину від репресій. Її кулінарні шедеври справили незабутнє враження на офіцерів та їхніх дружин, вона навіть почала вести курси кулінарії. У 1958 році Дарія Цвєк взялася за конспектування своїх кулінарних рецептів і в 1960 році вийшла її перша книга "Солодке печиво", яка перевидавалася дев'ять разів накладом більше мільона примірників. Надалі були опубліковані й наступні кулінарні книги: "До святкового столу", "У будні та свята", "Для гостей і сім'ї", "Дітям і батькам", "На добрий вечір" та інші.

Її оптимізм, невтомність, життєрадісність дозволяли продовжувати працювати навіть в 90-річному віці. Дарію Цвек прийнято вважати українським Джеймі Олівером. Померла в травні 2004 року.

Вхід до особистого кабінету
Увійти за допомогою:

Підпишіться на розсилку
і отримайте знижку 10%

Вкажіть, будь ласка, Вашу стать

Або

Я погоджуюсь з умовами використання персональних даних