Бі Вілсон народилась в Оксфорді, 1974 року. Перші знання про гастрономію отримувала, розглядаючи кулінарні записники своєї матері. Вивчала історію в Трініті–коледжі, де згодом здобула докторський ступінь, а магістратуру закінчувала в Пенсильванському університеті, студіюючи політологію.
У своїх книгах вона поєднує знання про їжу з надбаннями у сфері історії та психології, отриманими під час академічної діяльності. Її письменницький дебют відбувся у 2005 році, вона написала книжку про складну взаємодію людини з медоносними бджолами та аналогії між життям вулика та людського суспільства.
У наступних працях вона досліджувала розвиток культури приготування та споживання їжі, схеми шахрайства з харчовими продуктами та психологію харчових звичок, заглиблюючись в історичний контекст теми.
У 2019 вийшла найсвіжіша робота авторки, нині готується її український переклад. Авторка працює над власною кулінарною книгою.
Підпишіться на розсилку
і отримайте знижку 10%