Книжковий інтернет-магазин Наш Формат
Кол-центр працює щодня з 08:00 до 22:00
Побажання
Ігор Лильо - фото

Ігор Лильо

Ігор Лильо — український науковець, доктор історичних наук, доцент кафедри історії середніх віків Львівського національного університету, автор науково-популярних й наукових праць та статей з історії України. Предметом його досліджень є історія західних регіонів України їх побутова та, особливо, кулінарна традиція.

Дата народження
14.06.1971
Нагороди
Відзнака Українського книжкового форуму (2007), Відзнака Української Асоціації Бібліотек (2008), «Золотий герб міста Львова» (2016), «Найпопулярніші книги в бібліотеках Україні» (2022)
Освіта
Львівський національний університет імені Івана Франка

Книги Ігоря Лильо

Ігор Лильо, Олена Брайченко, Марина Гримич
Рейтинг: 5.0
Рік видання: 2021 Категорія: Кулінарія. Напої
Науково-просвітницький проєкт їzhakultura, видавництво їzhak, яке спеціалізується на книгах з історії гастрономії в Україні, у партнерстві з Українським інститутом створили видання з української кулінарної дипломатії 'Ukraine. Food and History' / "Україна. Їжа та Історія". До книги увійшли
1 502 грн
Ігор Лильо, Маріанна Душар
Рейтинг: 5.0
Рік видання: 2023 Категорія: Культура. Цивілізації. Етнографія
Книга розповідає про культуру та гастрономічні вподобання найвідоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку ХХ століть. Культура кухні, застільної бесіди, звичаїв соціальної групи, що вже практично зникла з мапи Східної Європи, опинились у центрі уваги авторів. Оригінальні методи
1 201 грн
Ігор Лильо, Зоряна Лильо
Рейтинг: 4.2
Рік видання: 2005 Категорія: Путівники
Видання серії "Прогулянка...", в яких захоплюючі історичні розповіді вдало поєднуються з практичними порадами стосовно організації житла, дозвілля, оздоровлення і т.і., містять детальні карти міст, аксонометричні зображення, велику кількість кольорових ілюстрацій Розраховані на широке коло
198 грн
Ігор Лильо
Рейтинг: 5.0
Рік видання: 2019 Категорія: Кулінарія. Напої
Львівська кухня — як складова частина галицької — це напрочуд дивна суміш української, польської, єврейської, вірменської традицій, яку акуратні та педантичні австрійці приправили запаморочливими ароматами Середземно-мор’я і впорядкували та класифікували. Тому ця кухня неповторна. Але попри свою
Ігор Лильо, Олена Брайченко, Марина Гримич
Рейтинг: 5.0
Рік видання: 2021 Категорія: Кулінарія. Напої
Науково-просвітницький проєкт їzhakultura, видавництво їzhak, яке спеціалізується на книгах з історії гастрономії в Україні, у партнерстві з Українським інститутом створили видання з української кулінарної дипломатії "Україна: Їжа та Історія". До книги увійшли науково-популярні тексти про історію
1 200 грн
Ігор Лильо
Рейтинг: 4.7
Рік видання: 2009 Категорія: Путівники
This guide is the ideal companion for everyone – overseas visitors as well as locals – who chooses a driving holiday as the best way to discover the diversity of scenery and other tourist attractions to be found in Ukraine. There is no need to buy dozens of maps because the guide contains: 24
307 грн
Ігор Лильо, Зоряна Лильо
Рейтинг: 4.7
Рік видання: 2005 Категорія: Путівники
Видання серії "Прогулянка...", в яких захоплюючі історичні розповіді вдало поєднуються з практичними порадами стосовно організації житла, дозвілля, оздоровлення і т.і., містять детальні карти міст, аксонометричні зображення, велику кількість кольорових ілюстрацій Розраховані на широке коло
182 грн
Ігор Лильо
Рейтинг: 4.8
Категорія: Путівники
Розповідь-прогулянка містом Лева з картою історичного центру міста і корисною інформацією Story-chodzi po ulicach Lwowa z map w zabytkowym centrum miasta i przydatne informacje. Фотохудожники Ю. Бусленко, Р. Михайлюк, В. Хмара.
124 грн

Біографія Ігоря Лильо

Ігор Михайлович народився та виріс у Львові. Навчався на історичному факультеті Львівського національного університету, там згодом викладав та захистив кандидатську дисертацію, працював на кафедрі візантології. Потім стажувався, за різними стипендіальними програмами, в університетах Польщі та США, у 2022 році здобув ступінь PhD у Вроцлавському університеті.

Науковець є завзятим популяризатором української культури й знайшов найкращий для цього шлях - через шлунок. Він є автором та співавтором кількох книжок, в яких досліджує львівську, галицьку й загалом українську кулінарну традицію та гастрономічну культуру, що формувалась навколо застіль в різних суспільних станах та історичних періодах, також складає туристичні путівники Львовом та Україною. За свою творчість та просвітницьку діяльність він неодноразово був нагороджений різноманітними відзнаками. У 2022 році очолив ГО «Інститут Галицької кухні».

Цитати
Цитати ще не додані!

Відгуки про Ігоря Лильо Новий

Поділіться своїми враженнями!
Залиште свій відгук
Книгомани завжди мають свою точку зору і полюбляють ділитись нею. Залиште відгук про цього автора для майбутніх відвідувачів. Заздалегідь дякуємо!
Будь ласка, оцініть автора!
Вхід до особистого кабінету
Увійти за допомогою:

Підпишіться на розсилку
і отримайте знижку 10%

Вкажіть, будь ласка, Вашу стать

Або

Я погоджуюсь з умовами використання персональних даних